top of page

KLIZNE STIJENE

Sustavi kliznih vrata omogućuju harmoničan pristup vrtu, terasi ili balkonu u vaš životni prostor i time povećavaju kvalitetu stanovanja. Kako se pri naknadnom renoviranju starih objekata ne bi moralo vršiti velike konstruktivne izmjene, VEKA sustavi kliznih vrata mogu se proizvesti u različitim dimenzijama i nude savršeno rješenje za sve Vaše individualne želje. U ponudi imamo 2 tipa moguće izvedbe.

MOGUĆE IZVEDBE

vekaslide_desno.png

PODIZNO - KLIZNA STIJENA

Podizno-klizna vrata su vrlo pogodna u slučaju pomicanja velikih staklenih površina. Krila miruju na odvojenim vodilicama dok se prilikom otvaranja lagano podigne krilo i pomakne u stranu.

klizne-stijene.jpg

OTKLOPNO - KLIZNA STIJENA

Otklopno klizne stijene mogu se koristiti kod zimskih vrtova, zatvaranja balkona ili jednostavno kao zamjena za klasična balkonska vrata jer su obično dvostuko šira od 1-krilnih balkonski vrata. Imaju mogućnost otvaranja na kipu. Zauzimaju vrlo malo prostora u prostoriji jer se najčešće otvaraju unutar debljine zida za razliku od balkonskih vrata koja se najčešće otvaraju prema prostoriji.

VEKA-SLIDE70.png

VEKASLIDE 70

  • Izvrsna toplinska izolacija Uf = 1,6 W/(m²K)

  • Debljina ostakljenja i do 42 mm omogućuje upotrebu trostrukog izolacijskog stakla čime se postiže optimalna vrijednost Ud = 0,8 W/(m²K)

  • Dvostruki prekid termičkog mosta u pragu garantira vrhunsku toplinsku izolaciju kao i prag „bez barijere" koji je skoro u razini poda (50 mm visine)

  • Klasičan dizajn sa elegantno zaobljenim konturama

  • Mogućnost oplemenjivanja površine aluminijskim oblogama

bottom of page